Marche de Provence - Provanso turgelio ( marche – pranc.. turgus) ir Pietų Prancūzijos nuotaika įkvėpta vieta Vilniaus senamiesčio širdyje, kuri nuo 2011 m. kilstelėjo miesto gastronominį lygį. Šios vietos stiprybė – maistas ir žaliuojantis kiemas, kuris šiltojo sezono metu yra itin patrauklus. Būnant čia galima atsiriboti nuo Pilies gatvės šurmulio ir įsijausti į prancūzišką nuotaiką: languotos ir kitaip raštuotos staltiesės, vijokliai, daug smulkių interjero detalių, raudonos gėlės ir tik dangus bei senamiesčio bokštai virš galvos.
Marche de Provence gurmaniški patiekalai čia pateikiami su gera nuotaika. Pavyzdžiui, desertas“ creme brule ala Marche“ yra patiekiamas kiaušinio lukšte ir kiaušinio dėkle, os raigės escargot „šliaužia“ per daržą. Restorano valgiaraštis turi bazinius patiekalus, tačiau dalis meniu keičiasi kasdien. Kuriant dienos naujienas labiausiai yra atsižvelgiama į sezoniškumą – virtuvėje naudojami savo brandos viršūnėje esantys produktai: jei grybų sezonas – grybai lėkštėse, jei šparagų ar moliūgų – jie tampa patiekalų karaliais, jei medžioklės sezonas –galima paskanauti žvėrenos patiekalų.
Marche de Provence virtuvės „labaratorijoje“ pavadintoje „LA Buffet“ pastoviai vyksta degustacinės vakarienės. Tai visas gastronominis spektaklis, kurio metu Arūnas Oželis kartu su šefu Linu Barysu patys gamina, pasakoja ir patiekia. Vakarienės metu atviroje virtuvėje jie pristato šešių patiekalų degustacinį meniu. Tiesa, valgomasis turi tik 22 vietas, tad yra būtina rezervuotis jas iš anksto (www.labuffet.lt)
Pirmadienis
12:00 - 0:00
Antradienis
12:00 - 0:00
Trečiadienis
12:00 - 0:00
Ketvirtadienis
12:00 - 0:00
Penktadienis
12:00 - 0:00
Šeštadienis
12:00 - 0:00
Sekmadienis
12:00 - 0:00
2021 19 sausio 15:31 local time
Palikti atsiliepimą