Restoranas „Ararat" – tai dar vienas autentiškos Armėnijos kampelis Vilniuje.
Restorano pavadinimas „Ararat" parinktas neatsitiktinai. Legenda pasakoja, jog Nojus, pasibaigus tvanui, išlipo ant Ararato kalno ir jo priekalnėje pasodino vynuogės gyvašakę. Būtent čia Armėnijoje, Ararato kalno papėdėse, prasidėjo vynuogių auginimas ir vyndarystė.
Restorano valgiaraštis pasižymi valgių gausa, čia savo patiekalą ras net ir paties išrankiausio skonio savininkas. Visi armėniški patiekalai pagardinami su ypatingais ir tik iš Armėnijos vežamais prieskoniais bei autentiškais, ką tik pagamintais armėnų padažais. „Ararat" kviečia paragauti armėniškų balandėlių su vynuogių lapais „Tolma", ypatingą sūrio pyragą „Chačapuri", koldūnų „Chinkali", avienos sriubos su pomidorais, paprika bei bulvėmis „Chašlama su aviena", sriubos „Putuk", pagamintos pagal senovės Vakarų Armėnijos tradicijas ir jau visų pamėgtą kaukazietišką sriubą „Charčo". Žuvies mėgėjai čia suras baltame vyne pagamintą upėtakį su lavašu, o taip pat kitus žuvies patiekalus. O kaip išeisi neparagavęs firminio „Ararat" šašlyko, kurio garnyras, padažai, kitaip nei lietuviams įprasta, patiekiami atskirose lėkštėse?
Pirmadienis
10:00 - 22:00
Antradienis
10:00 - 22:00
Trečiadienis
10:00 - 22:00
Ketvirtadienis
10:00 - 22:00
Penktadienis
10:00 - 23:00
Šeštadienis
10:00 - 23:00
Sekmadienis
10:00 - 22:00
2022 25 birželio 16:25 local time
Palikti atsiliepimą